Wat is biologische wijn

Een biologische wijn is een wijn gemaakt van druiven die zonder het gebruik van kunstmatige of synthetische chemicaliën, zoals herbiciden en pesticiden zijn gegroeid. Om het onkruid en insecten op afstand te houden, werken de biologische boeren met de natuur, in plaats van er tegen, door de biodiversiteit van hun wijngaard te stimuleren. Bijvoorbeeld door de introductie van groenbemestingsgewassen, wat een habitat is voor nuttige insecten die de natuurlijke vijand van het probleem aanpakken. Verder hebben ze kleine schapen grazen tussen de rijen wijnstokken, om het gras en onkruid te eten. Zo is de wijngaard een zelfregulerend, natuurlijk ecosysteem, die de problemen bestrijden en behoefte aan kunstmatige en potentieel toxische chemicaliën doet verdwijnen

Wist je trouwens dat biologische wijn veel minder zwaveldioxide bevat (een conserveermiddel in wijn om ongewenst gisten te remmen en bacteriën te doden, en o ja….een belangrijke boosdoener voor de kater!). Hierdoor wordt het opstaan de volgende dag in ieder geval weer net een stukje makkelijker.

Voor meer info over biologische wijnen
https://www.youtube.com/watch?v=rslYE0_RF4Q